Hjem » Teknologi » Windows » Windows Tips: T-Clock

Windows Tips: T-Clock

Windows Tips - T-Clock

T-Clock

Windows Tips: T-Clock er det første innlegget av mange innlegg med tips for Windows. Hvert innlegg vil fokusere på alt fra et program, verktøy, innstilling eller funksjon til behov. Er det noe du lurer på med Windows? Si fra i kommentarfeltet så skriver jeg et innlegg om det!

For å gjøre innleggene oversiktlige og enkle å lese har de blitt delt opp etter spørsmål, det første går ut på hvorfor, hva slags behov er det tipset møter? Deretter hva tipset er, og til slutt hvordan du bruker tipset. Du kan bruke innholdsfortegnelsen under for å enkelt hoppe dit du ønsker.

Hvorfor?

Når jeg skriver innlegg så velger jeg hovedsaklig etter problemstillinger jeg selv har måttet løse, dette programmet er intet unntak på det.

Problemstillingen dette programmet løste var i all hovedsak et behov for å putte inn ukenumre i feltet som viser tid og dato i oppgavelinja, dette lille feltet her: Windows-Tips: T-Clock
Etter mye søk på google så fant jeg altså til slutt det jeg lette etter!


Hva?

Det jeg fant var et program som heter T-Clock. Og ikke bare møtte det mitt spesifikke behov, det hadde i tillegg flere andre nyttige funksjoner.

Programmet lar deg gjøre flere ting, som for eksempel kan du enkelt endre hva som vises, og hvordan det vises.  Om du så ønsker å endre skrifttypen, størrelsen eller noe annet lar programmet deg gjøre nettopp dette. Om du så ønsker å vise ukedagen, eller bare tiden, eller bare datoen kan du også bruke programmet til dette. Det er kun én ting som setter grenser, og det er din egen fantasi, resten har og ordner programmet for deg.

Men om dette ikke er nok, kan du også endre «kalender-popupen» som du får ved å trykke på klokka/feltet. Også her kan du endre hva som vises såvel som utseende på det som vises.

Programmet er forholdvis enkelt å bruke, men du kan gjøre det enda mer avansert ved bruk av variabler.


Hvordan

Hvordan-kapittelet er videre delt inn i to:

  1. Hvordan du skaffer deg programmet
  2. Hvordan du bruker programmet.

Hvordan du skaffer deg programmet

Det er enkelt å skaffe seg programmet, det eneste du trenger å gjøre er å laste ned programmet fra programmet sin Github side. Den siste versjone som har blitt lansert er Pre-release, det er en god stund siden siste fullversjon (2014), om du ikke ønsker å laste ned pre-release kan du laste ned den her.

Windows-Tips: T-Clock

I bildet over ser du hvordan nedlastningsiden for den nyeste betaversjonen ser ut, for å laste ned trykker du på en av de to øverste lenkene (T-Clock.7z eller Clock.zip) under «Downloads». Det eneste som er forskjellen mellom de to er filformatet for zip-filen samt størrelsen (riktignok en forskjell på kun ~100 KB), innholdet er fortsatt det samme.

Etter at du har lastet ned så må du dekomprimerer filen, her anbefaler jeg 7-Zip, men det finnes flere andre gode programmer du kan gjøre det. Når du har dekomprimert filen har du fått en ny mappe som ser slik ut:

Windows-Tips: T-Clock

Det eneste du trenger å gjøre nå er å trykke på Clock (.exe) eller Clock64 (.exe) og så er du i gang!
Du trykker på Clock.exe om du har 32-bits og Clock.exe om du har 64-bits. Du kan enkelt finne ut hva du har om du er usikker.


Hvordan du bruker programmet

Installeringen er enkel, men det kan også egentlig sies om det å bruke programmet. Windows-Tips: T-Clock
Alt gjøres i Innstillingene for programmet, og denne får du opp ved å høyreklikke på klokka, og trykke på «T-Clock Options«, slik som du ser til høyre.

Under ser du en av sidene på Instillinger, her endrer du selve tidsformatet for klokka, og som du ser har du mange valgmuligheter, men du kan ta det enda lengre ved å bruke «Advanced clock format» feltet i bunnen, og det er nettopp her du kan bruke variabler.

T-Clock

Du kan også velge at en «tooltip» som dukker opp når du holder musen over kalenderen/datoen på verktøylinjen. Her kan du også bruke de tidligere nevne variablene, og disse finner på denne siden (i tillegg til endel annen informasjon/tips for hvordan du kan bruke programmet).

Flere bilder av hvordan det ser ut (dog litt endret av meg), den første er selve tiden/datoen på verktøylinjen + tooltipen min når jeg holder over kalenderen. Den andre er når jeg trykker på kalenderen:

T-Clock 2

T-Clock 3


Har dere brukt programmet før? Eller kanskje et annet program som gjør noe lignende?
Del det med oss andre, så skriver jeg et innlegg om det senere. 🙂
Det samme gjelder ønsker for hva jeg skal skrive om neste gang, det er bare å kommentere og så skal jeg se på det og legge det i listen min over kommende innlegg 🙂

Hilsen Marius